Uitreiking periodiek deel 3

Op zondag 9 november werd in herberg Peerboom in Epen de presentatie gehouden van periodiek nummer 3. Dit gebeurde onder grote belangstelling. De eerste exemplaren werden aangeboden aan de 16 Epenaren en oud Epenaren die hun ervaringen over de WOII hadden gedeeld met de redactie van het blad: Ieëpe va vreuger en noe. 
 
Deze speciale uitgave handelt niet alleen over de bevrijding, maar over de gehele periode van mei 1940 tot de bevrijding in september 1944, respectievelijk mei 1945.
 
Na de presentatie en de bezichtiging van de overzichtstentoonstelling, kwam de heer Hub Schetters uit Kerkrade aan het woord. Op boeiende wijze nam hij de aanwezigen mee terug naar de geschiedenis van de strijd tussen de terugtrekkende Duitsers en onze bevrijders. Hij verzuimde tijdens zijn presentatie niet de werkelijkheid te schetsen van angst, paniek en ongeloof bij vriend en vijand, bij burgers en militairen.
De heer Schetters maakte de evacuatie van 30.000 Kerkradenaren naar het Heuvelland zelf mee.
 
Het magazine nummer zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn bij de plaatselijke VVV en de Spar supermarkt. De prijs voor deze extra dikke uitgave is € 5,= Ook is nummer 1 en 2 weer verkrijgbaar. De prijs daarvan is € 3.50.